Logg inn!

Dette er en quizturnering hvor deltagerne får sju spørsmål daglig. Man møter en ny motstander hver dag i duell. Hvis det går bra rykker man opp og hvis det går dårlig rykker man ned, mulig det låter kjent for deg. Du kan melde deg på under 'Påmelding', turneringen heter Norges Quizforbunds Æresliga.

Hver runde kåres rundens spørsmål, her er de siste vinnerspørsmålene:

Hvilken europeisk hovedstad har bydelene Centru, Rîșcani, Botanica, Buiucani og Ciocana, har drøyt 700000 innbyggere, er sitt lands desidert største by og ligger midt i landet ved elven Bic?

Hva kaller russiske Grigori S. Tsjkhartisjvili seg når han skriver krimbøker om Erast Fandorin?

HVA HETER DEN AMERIKANSKE DESIGNEREN som var creative director for Gucci fra 1994 til 2004, og YSL fra 1999 til 2004? Fra 2005 til 2023 ledet han sitt eget motehus. Han har også regissert filmene "A Single Man" (2009) og "Nocturnal Animals" (2016).

Harriet Backer (1845–1932) malte på 1890-tallet flere malerier med motiver fra en kirke i Bærum, blant annet «Barnedåp i xxxxx kirke», som er et av hovedverkene i hennes produksjon. Hvilken kirke er det snakk om? En kommune i svenske Bohuslän, som er kjent for et stort felt med helleristninger, har samme navn.

Hva er yrket til Rosie, kjent fra plakater hvor hun vises i blå overaller og rødt hodeplagg mens hun strammer armmusklene? Her må det nok svares på engelsk, men vi kan by på at en norsk oversettelse av yrket ville vært noe sånt som naglepistoloperatør.

Hva er navnet på denne spesielle steinen som er delt i to, og som befinner seg omkring 50 km sør for oasen Tayma i Saudi-Arabia?

Denne amerikanske musikaren er fødd i 1981 og har vorte samanlikna med Aretha Franklin og Roberta Flack. Ho debuterte i 2001 med albumet «Songs in A Minor», der «Fallin’» er ein av hitane. Kven?

Et slag i år 480 f.Kr. som gav inspirasjon til filmen «300». Slagets lokasjon, takk!

Hva heter formeringsenhetene hos sopp? Disse består av en eller få celler og kan oppføre seg litt ulikt i de forskjellige sopptypene.

Hvem er det som låner Thesevs et garnnøste, slik at han klarer å finne veien ut av Minotaurens labyrint på Kreta, ifølge greske myter?

Innen hvilken sport kan man utføre en kapriol?

Hvilken statsleder (1808-1873) ble både Frankrikes første president og siste monark? Han ble tvunget til å abdisere etter slaget ved Sedan i 1870.

Hva heter den største byen i Norden som ikke er hovedstad?

Hvis den horisontale aksen i et koordinatsystem kalles abscisse, hva kalles da den vertikale aksen?