Logg inn!

Dette er en quizturnering hvor deltagerne får sju spørsmål daglig. Man møter en ny motstander hver dag i duell. Hvis det går bra rykker man opp og hvis det går dårlig rykker man ned, mulig det låter kjent for deg. Du kan melde deg på under 'Påmelding', turneringen heter Norges Quizforbunds Æresliga.

Hver runde kåres rundens spørsmål, her er de siste vinnerspørsmålene:

Hvilken idrettsperson står bak klær og utstyr med denne logoen?

Vi skal frem til en kunstner fra Vestland. Han er mest kjent som maler og tegner, men har også gitt ut noen plater, blant annet med Beatles-sanger oversatt til nynorsk. Hva heter denne artige karen?

Ifølge et kjent uttrykk, hva sier man at herrens veier er?

HVA ER NAVNET PÅ INDONESIAS FREMTIDIGE HOVEDSTAD? Planen til president Joko Widodo er å flytte landets hovedstad fra den forurensede, overbefolkede og synkende millionbyen Jakarta på øya Java til en helt ny by på østkysten av øya Borneo. Byggearbeidene skal begynne sommeren 2022, og forhåpentligvis være ferdige allerede i 2024. Navnet er et gammeljavanesisk ord som direkte oversatt kan bety ´ytre øyer´, men lenge har vært brukt i betydning arkipel eller øygruppe, og var i sin tid vurdert som et mulig navn for nasjonen.

Etter at Kristus Frelseren-katedralen i Moskva ble sprengt i 1931, planla kommunistpartiet å bygge et gigantisk bygg på tomten der den hadde stått. HVA VAR NAVNET PÅ DETTE BYGGET, tegnet av arkitekten Boris Iofan? Det skulle bli 416 meter høyt, og ville i så fall blitt verdens høyeste bygning, med en gigantisk møtehall som skulle ha plass til mer enn 20,000 personer, og en 100 m høy statue av Vladimir Lenin på toppen. Fundamentet sto ferdig i 1939, men på grunn av den tyske invasjonen i 1941 ble bygget aldri fullført, og tomten sto ledig i flere tiår, før katedralen ble gjenoppbygget fra 1995 til 2000.

Hvem spiller den kvinnelige hovedrollen, mot Jim Carrey, i "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" (2004)?

Hva heter den nye NRK-sjefen?

Hva het den norske presten som på 1700-tallet fikk tilnavnet Grønlands apostel for sin innsats som prest og misjonær på øyen?

Hva kaller vi en kjeleformet fordypning i jordskorpen som blir dannet ved at flytende masser synker inn etter et vulkanutbrudd? Ordet har spansk opprinnelse og har betydningen gryte

Hvem har malt "Såret engel" ("Haavoittunut enkeli"), som ble kåret til Finlands nasjonalmaleri i 2006?

Den trettende greske bokstaven er også forkortelsen for en amerikansk delstat. Hvilken? Dette er i henhold til oversikten over norske navn på de greske bokstavene, hvor eksempelvis de tre første heter alfa, beta og gamma, og det amerikanske postvesenets offisielle liste over forkortede delstatsnavn. Husk at vi vil ha hele navnet på delstaten, ikke bare forkortelsen.

Hva er navnene på de to dioskurene i gresk mytologi?

HVEM var moren til de ni muser i gresk mytologi? En sommerfugl har fått sitt norske navn etter henne.

Claude Monets maleri "Impression, soleil levant" (1872) regnes gjerne som starten på HVILKEN STILRETNING i malerkunsten?